Hur kan man ha sådan otur!?

Det är helt enkelt inte meningen att vi ska ha en begagnad bil. Nu köpte vi en bil med alla papper i ordning, all service gjord, sparsamt körd och underhållen som den skulle (kamrem osv bytt). 

Att vi en månad efter köpet skulle göra en service visste vi. Där visade det sig att det var några filter som behövde bytas (plus att det var en rätt stor service). 

Att vi sen en månad senare bytte ut batteriet är ju också en underhållsfråga som man får ta när man har bil. 

Under denna tid har det dock uppkommit ett oljud, som i princip blivit värre för varje gång vi kört bilen. Vi bestämmer oss för att byta drivaxeln, som enligt verkstaden ska vara orsaken till oljudet. När vi sedan kör därifrån är det fortfarande oljud och efter ytterligare felsökning så visar det sig att även styrväxeln behöver bytas (!) 

Drivaxeln behövde bytas så det var alltså två större fel som doldes i oljudet (vi ifrågasatte såklart om det bytet var nödvändigt). 

Jag vill inte ens skriva vad vi betalt för stor service och byte av drivaxel, men de kostnader tillsammans når inte ens upp till vad byte av styrväxel skulle kosta, så där fick vi säga nej. 

Jag ägnade en halvtimme åt att verkligen fulgråta åt det här när vi hämtade hem bilen igen, för det känns så jävla orättvist att vi ska ha sådan otur. Vi har knappt använt bilen och nu måste vi sälja med stor förlust och fundera på om vi har råd med leasingavtal eller liknande. För något annat känns inte som det är möjligt för oss. 

Jag tröstas av Pontus som menar att vi istället har tur i kärlek <3 och det är klart att det här är en droppe i havet jämfört med att vi får vara friska. Jag var bara tvungen att avreagera mig lite! 

Nu längtar vi ännu mer efter bebis som GÄRNA får komma nu så snart som möjligt <3 vi längtar efter att bara gosa tillsammans hela familjen och glömma alla materiella problem. Att vi alla mår bra är ju det viktigaste <3 




Publicerat i Allmänt
#1 / / Christina H:

Ja herregud vad man kan bli arg på bilar som bara tar ens energi och pengar. Jag hade en bild i två år där reparationskostnaderna tillsammans blev strax över 30'. Inte alls roligt! Lycka till i fortsättningen med biladet och Stort lycka till med bebis! 😊 Kram Christina

Svar: Ja usch så tråkig utgift det är! Man hade hellre velat lägga pengarna på annat! 👍🏻

Tack så mycket :) nu är det bara ett par dagar till sen får han allt komma bebisen :)
Hoppas allt är bra med dig också <3 stor kram!
thePalma