Lönen kom - lönen gick ...

Det första jag gör den 25e när lönen kommit är att jag betalar alla räkningar. Jag betalar dem direkt! Inte så att de dras om några dagar när förfallodagen är. Jag tycker det är så skönt att se svart på vitt vad jag har att röra mig med. 

Jag är verkligen nöjd med hur jag (och Pontus) har lagt upp ekonomin. Vårt sätt är säkert inte bäst för alla, men det passar oss extremt bra :) 

Först betalas såklart alla räkningar, och där delar vi 50/50 rakt av. Sen för vi över pengar till ett gemensamt hushållskonto (som vi har varsit kort kopplat till). Från det kontot betalar vi allt som är gemensamt under månaden. Mat, nöjen, ja allt som har med Oss att göra :) 
Till detta kontot för Pontus över lite mer, då han äter lite mer än mig ;) Men annars är det lika även här. 
Självklart har vi ett sparande också som det förs över pengar till. 

Men SEN är pengarna som blir "över" de pengarna som jag gör vad jag vill med. Shoppar, fikar, lunchar osv... Och Pontus såklart lika med hans pengar :)

Detta funkar som sagt väldigt bra för oss. Jag kan inte minnas att vi någonsin har bråkat om pengar faktiskt :) Vi har vår gemensamma trygghet samtidigt som jag kan shoppa vad jag vill och likaså Pontus :)  

Jag kanske ska ta och gå till frissan och ordna luggen.... 

 

Sommarshopping

Blev glad när Vickan ringde idag och frågade om vi skulle på stan en snabbis :) 
Nu skulle ju jag ha hjälpt henne, men kunde inte låta bli att titta lite åt mig själv också. 

Fastnade för dessa rosa byxor från Gina Tricot. Även skorna är nya från Zara. 





Dessa nedan köpte jag förra veckan på Bianco. Jag hade ett tillgodokvitto som jag var tvungen att nyttja. (det kan ju inte ligga och bränna i plånboken=) Väldigt sköna för att vara så höga! 


Sandalerna nedan fick följa med från Zara också. Platta vardags-sandaler behövde jag verkligen inför sommar och semester nu. 

Midsommar var för övrigt underbart. Jag och min bästa hemma med god mat och dryck <3 Vi båda behövde ett par dagar med lugn och ro. 

Annars består dagarna av jobb, träning och åka ut till hästen denna vecka. 

Vi hörs :) 

Kram! 

Tankarna äter upp mig

Ibland önskar jag att jag hade haft en knapp att trycka på, så att jag bara kunde stänga av mina tankar och känslor. 
 
Missförstå mig inte - jag älskar att känna. Jag känner hellre än inte alls. Dock kan jag ibland önska att mina känslor inte ska ta över mig. Jag vill kunna lägga de åt sidan och fokusera på annat, men det är svårt! 
 
Som tur är har jag ett jobb där jag måste fokusera, och jag har möjlighet att ta ett träningspass mitt på dagen om jag vill. Det ska jag göra idag. Jag ska springa springa springa och hoppas att jag springer bort från tankarna som äter upp mig inifrån. 
 
Bara så att ingen blir orolig - det är inte några negativa tankar jag har. Mer tankar som tar upp tid och energi från mig. Så även om det är positiva saker jag tänker om - så känner jag att de tar över mig. 
 
Men med lite träning på lunchen, fullspäckat med jobb och sen en tur till Offe i eftermiddag så ska det nog bli bra.