Tusen tankar

Dagarna med min skrutt rullar på. Vi träffar vänner och leker, vi myser hemma och vi är ute och hittar på saker. I helgen som var julpyntade vi och i helgen som kommer ska vi ha julmys och sen iväg till vänner på julbak. 

Sömnen hos Edwin är (peppar peppar) mycket bättre. Nu vaknar han 1-2 gånger per natt, men han somnar om snabbt och det är heller inte varje gång han behöver bröstet. 

På tal om bröstet så har jag haft lite ångest över det sista dagarna. Vill jag amma? Vill jag sluta amma? Kan inte tänka mig att sluta samtidigt som jag skulle tycka det var skönt. Men nu har jag landat lite i att Edwin får bestämma - till viss del såklart - så länge det inte påverkar mig negativt. Vilket det inte gör nu. 

Jag har också bestämt som motivation att när vi slutar så ska jag iväg på en liten resa. Tänkte ragga med mig någon tjejkompis (Vem är på!?) och kanske ta 3 dagar i New York? Jag vill ju verkligen dit och det kanske är lika bra att passa på när jag ändå "behöver" vara hemifrån, vilket jag tror jag behöver när vi ska sluta med amningen. 

 

Måndag och summering

Ibland skriver jag mycket i bloggen. Ibland mindre. Men jag skriver alltid mycket privat. I min egna blogg. I den som bara jag kan se. Någon gång kanske jag släpper några av de texterna också. Vi får se... 

Jag och Edwin mår i alla fall bättre. Det är bara jag som blivit lite beroende av nässprayen. Som vanligt. 

Vi har varit på lekdejt, blivit bjudna på lunch, haft besök av kompis, varit hos svärmor och såklart myst hemma. Jag har också hunnit med en ridtur och ett frisörbesök som jag tyckte var alldeles för dyrt. 
Nu sover Edwin i min famn med sin nya pepparkakspyjamas som jag köpte på Ica maxi. Fy vad vi kämpade med att somna igår. Utan att amma. Det gick inte. Efter 1 timme skrik fick han liiiite tutte. Efter två timmar skrik fick han somna med bröstet i munnen. Fan. Vi skulle ju inte ge efter. Sen sov han 4 timmar i sin säng men sen dög bara utrymmet bredvid mig. 

Så om någon har tips på hur vi kan få bort natt-amningen så mottages det gärna! Jag fortsätter gärna amma sålänge Edwin vill, men inte på natten. Då vill jag sova. 

Nu ska vi snart till tandläkaren. 
Sjukstuga och drömmar

Både lilla E och jag är hemma och krassliga. Snoriga och lite hostiga. Jag misstänker att Edwin har lite ont i halsen också för han vill knappt äta något. Det är bara bröstet som duger. 

Så vi myser hemma... Hänger en del i Edwins rum och leker och läser. 

När man är hemma såhär får jag, trots en livlig 8-månaders, en hel del tid att tänka. Jag tänker på framtiden och på vad jag vill göra och hinna med. Jag har egentligen flera projekt på gång nu, vissa mer realistiska än andra. 
Men sen vill jag ju gärna kunna vara hemma med räkan tills augusti nästa år, och för att kunna det måste jag spä ut mina föräldradagar. Därför har jag sökt lite distanskurser nu till våren. Förhoppningsvis kan jag plugga på kvällar och helger samt att Pontus ska vara hemma någon dag i veckan framåt våren. 

När jag satt och kollade kurser slog det mig dock att jag inte riktigt vet vad jag skulle vilja göra? Vad vill jag bli när jag blir stor? Jag har som sagt en del drömmar, men jag behöver även något som ger en inkomst under tiden jag jobbar för att nå drömmarna. För drömmarna är inte något som genererar några pengar direkt :) vi har ändå en hyra som ska betalas och mat behöver stå på bordet. 

Vad skulle du göra om du kunde göra vad som helst utan att tänka på pengar?