Hurra!

På 6 veckor har jag gått ner 5,8 kg. 

Vad har jag gjort: 
- tagit bort kolhydrater från en måltid per dag. Ersatt det med massor av grönsaker. 
- tagit bort allt sött måndag-fredag. Har njutit av det på lördagar istället (förrutom denna vecka när jag ätit lite choklad varje dag!) 
- tränat lite smått! Mer vissa veckor, mindre andra veckor. Denna vecka har det tex bara blivit ett kort pass. 
- börjat springa efter Edwin som rör på sig betydligt mer nu än för 6 veckor sedan. 

Jag ammar ju fortfarande så det hjälper säkert till lite också. 

Jag vill också poängtera att jag kämpar med vikten nu enbart för att må bra! Jag är nöjd med hur jag ser ut, men jag vill bli stark och jag vill inte ha ont. När jag väger för mycket får jag ont i knäna och det påverkar hela min vardag. 

Sen ska jag väl inte sticka under stolen att det även är lite ekonomiskt! Om jag kan komma ner i min vikt innan graviditeten så behöver jag inte köpa en helt ny garderob, utan jag kan använda mina gamla kläder. Idag fick jag tex igen min höstjacka så det behöver jag inte köpa någon ny. 

Så fort jag kommit ner till min "standardvikt" så är det mat och träning i balans som gäller. Jag vill inte utesluta något helt utan allt ska kunna ätas med måtta. Nu när jag börjat göra egen mat till Edwin tänker jag ännu mer på hur viktig balansen är och att det är BRA saker han får i sig och att kosten är varierad. 

Jag vill aldrig prata vikt framför honom, utan bra mat som ger energi och lek/rörelse/motion samt lite lördagsgott eller när man är bortbjuden/det är kalas. Han ska alltid kunna känna att han får vara med och äta vad de andra barnen äter. Kompenserar man det med lek och spring så tror jag att det räcker långt. Superlångt inlägg för att kompensera...

Förlåt för seg uppdatering! Ska försöka komma ihåg allt roligt vi gjort sista dagarna. 

I lördags fick vi besök av Pontus bonus-bror Daniel, som Edwin gillade skarpt! (Första gången de träffades). Karlar brukar inte gå hem annars så det var roligt :) 

I lördagskväll var jag iväg en sväng hem till Emelie med (nästan) alla tjejkompisar. Vi körde knytis med tapas-rätter och lite rött vin till det. Mums men framförallt kul att träffa tjejerna. 
Vi som kör snapchat lärde också resten av tjejerna hur man gjorde :) 

I söndags var det babyshower för Anna! Jag tog med mig Edwin och han tyckte som vanligt det var kul med uppmärksamheten. Nu när vi bytt till sittdelen på vagnen så är han i princip alltid nöjd också när vi är iväg. Väldigt skönt!

På tal om vagn är jag dock sugen på att byta. Jag har blivit lite förälskad i en sån där bugaboo. Jag ville inte bli det men nu ger jag efter för känslorna. Har börjat titta lite smått på blocket om jag kan hitta någon fräsch, men det får bli först nästa månad i så fall. Den här månaden är det bilbarnstol som ska inhandlas! 


Trivdes bra hos Annelie <3 


Annars är det full fart här hemma nu! När jag inte går efter Edwin och hindrar honom från att slicka på våra skor så dammsuger jag. Trots att jag kapat håret så fäller jag fortfarande en del... Edwins mage avslöjar hur rent (eller inte rent) vi har det hemma. 


Vi har även varit på öppna förskolan och sen på bibliotekets babyavdelning med Jennie och Clara. Edwin och Clara sov sådär lägligt så att vi mammor kunde äta lunch i lugn och ro. Älskar när det händer :) (kan verkligen rekommendera Vigårda på avenyn) 


Lite annat som hänt, som jag får skriva mer om någon annan dag: 
- vi har hämtat vår nya bil! 
- jag har sökt lite distanskurser till vårterminen. 
- jag har haft en svacka gällande min viktnedgång (hej choklad och hejdå träning) men nu börjar jag komma på banan igen. 
- Edwin har fått ökat matintag (vi får nog börja spara mat-pengar till hans tonår!) 

Imorgon är det babysim igen och sen börjar en fullspäckad helg! 

Hej livet! 


Tröttis

Hittade mina gamla Kent-tröjor och provade vilken jag ska ha på konserten nästa vecka (!) det blir inte den här! Haha 

Igår var vi en sväng på öppna förskolan. Edwin tyckte det var kul! Skönt för mig också att kunna sitta bredvid och mest ta det lugnt. Hemma kryper han iväg överallt men där låg han mest still och lekte med (för honom) nya leksaker. 

På kvällen kom Edwins farmor förbi och roligt nog hade hon med sig en ny leksak som Edwin älskade. En röd krabba från Brio som var supergod att äta på :) 

Såg den här smaken häromdagen! Måste testas! Ska se om jag hittar den imorgon så jag kan glufsa i mig. 

Annars har veckan kantats av trötthet. Edwin har sovit rätt okej men det är jag som haft jättesvårt att somna, och så vaknar jag ju jättelätt också. Jag har sista 2 dygnen sovit kanske 7 timmar totalt. Ikväll ska jag lägga mig tidigt för helgen är fullsmockad. 

Min stiliga, fina, snälla, glada, gosiga kille <3