Amningens vara eller inte...

Att amma eller inte amma 

Vi ammar ju fortfarande här hemma men ofta tänker jag på om vi inte ska sluta. Jag landar ofta i att Edwin ska få bestämma själv MEN då kanske vi ammar tills han är 6 år, och det går jag inte med på. Han ÄLSKAR tutten och det är inget annat som duger så det känns ju i hjärtat helt klart när jag tänker på att jag vill "ta det ifrån honom". Så mycket blandade känslor. 

Amningen ersätter egentligen inget mål mat i dagsläget. Eventuellt något mellanmål lite då och då samt så ammas han på morgon och kväll (men han får även gröt morgon och kväll) 

Fördelar 
- han somnar på 10-20 minuter 
- han får i sig lite gott i magen innan sömn 
- han varvar ner 
- jag kan sluta ögonen lite 
- MYSIGT <3 

Nackdelar 
- endast jag kan göra det 
- om han snuttat mycket vill han inte äta sen 
- vaknar på nätterna och vill ha tutte 

Jag måste suga lite på det här ett par dagar till men jag tror vi kommer köra ett avslut i samband med att jag åker iväg själv. I början på februari åker jag till Stockholm lördag till söndag och det tänker jag får bli ett startskott. Samtidigt som jag skulle kunna tänka mig att fortsätta amma litegrann.... 

Haha ni hör ju min beslutsångest! 

Kom gärna med tips/pepp/råd eller berätta hur ni gjorde! Jag vet att det är några mammor som läser <3 

Mer om Stockholm förresten framöver :) 

Mys i stora lass <3
#1 / / Anonym:

Mitt tips sluta amma innan din resa så du inte får mjölkstockning och feber. Ha bh på dig dygnet runt och erbjud inte även om det skär i mammahjärtat. Gustaf ville inte sluta så där blev det den hårda vägen och Iris slutade själv då hon föredrog ersättningen istället. Lycka till hur du än väljer att göra.

Svar: Tack för tips! Jag förstår att det kommer bli jobbiga dagar i början 😱
thePalma